25/11/2017 - FC Lebbeke kan opgang KFC Merelbeke niet afstoppen

De negatieve spiraal bij FC Lebbeke blijft zich maar verder zetten. Gaf de beginfase nog enige hoop, aan het halfuur lag de thuisploeg uitgeteld op de grasmat. Een efficiënt Merelbeke overtroefde de lokalen en boekte een verdiende zege.

 

Lebbeke zorgde voor het eerste gevaar maar Axel Bossekota knalde een voorzet van Menco Deryck op Bram Vrijens (01’). Kevin Bogemans stuurde Deryck diep en Sven De Volder gooide zich in de baan van het schot (07’). Aan de overzijde geraakte Glory Monday niet voorbij Kevin De Wannemaeker (09’). Bossekota zonderde Bogemans alleen af voor doel maar de gelegenheidsspits knalde onbesuisd ver over (16’). Merelbeke schakelde heel snel over van verdediging naar aanval en na zwak uitverdedigen op Monday vond die Lorenzo Ongena die de bal in de kruising deponeerde (28’). Dat de cohesie niet klopte bij de thuisdefensie bleek al snel. Monday won een nieuw duel en Manki Saidy poeierde zijn 7de seizoenstreffer in het dak van het doel (30’). Lebbeke ging wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar echte kansen leverde dat niet meer op.

 

Ook na de koffie bleef Merelbeke de wet dicteren en Levi Van Der Taelen moest een vrije trap van Saidy uit zijn doelvlak zweven (49’). Ongena vlamde een afvallende corner over (63’) en Lebbeke zocht de rebound. De opdrijvende Deryck zette perfect voor naar de net ingevallen Mattis Persoons en die zette de netten bol (63’). De lokale vreugde en hoop waren van heel korte duur want toen Monday zijn 3de assist afleverde deponeerde Kevin Elaut het leder in de benedenhoek (65’). De bezoekers bleven op hun elan doorgaan en Van Der Taelen had een voetveeg nodig om Monday af te stoppen terwijl Thomas Zwart de rebound in het zijnet knalde (71’). Bij Lebbeke was de veer nu helemaal gebroken en meer dan enkele halve kansen vielen er niet meer te noteren.

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Vlamertinge en is KFC Merelbeke gastheer voor VK Ninove.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker, Copers, Van Damme (62’ Persoons), Deryck, Bogemans, Bossekota, Podevijn, Gaye, Ringoot (46’ Gyimah), Badiane.

 

FC Merelbeke: De Volder, Vrijens, Monday (74’ Van De Voorde), Zwart, Ongena, Elaut, De Weirdt, Dewulf (86’ Van Cauwenberge), Seynaeve, Saidy (80’ Smolders), Bultheel.

 

Doelpunten: 28’ Ongena 0-1, 30’ Saidy 0-2, 63’ Persoons 1-2, 65’ Elaut 1-3

 

Gele kaarten: 50’ Podevijn, 55’ Bogemans, 60’ Gaye, 69’ Seynaeve

 

Scheidsrechter: Van Dyck Jonas


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect