17/02/2018 - FC Lebbeke geeft leider FC Eppegem lik op stuk

Met de match van de heenronde in gedachten zette FC Lebbeke collectief meer dan een tandje bij en stuurde Eppegem puntenloos terug naar Brabant. De bezoekers konden slechts even genieten van een voorsprong maar moesten nadien passen.

 

In een van meetaf aan hoog tempo verlengde Menco Deryck een voorzet van Bruno Baras over (01’) en was Kenneth Leemans attent op een scherpe voorzet van Deryck (02’). Eppegem reageerde via Glen Breugelmans maar die mikte naast (03’). Ivann Fuentes kwam centimeters te kort op een voorzet van Gregory Boudart (09’). Beide ploegen probeerden druk te zetten maar echte kansen bleven uit, al trapte Deryck naast een inzenden van Mattis Persoons (26’). Na een snelle counter vond G. Breugelmans het hoofd van Fuentes en die kopte raak (31’). De bezoekende vreugde was van korte duur want toen Amadou Badiane een verre voorzet verstuurde verslikten de te ver uitkomende Leemans en Ewout Denys zich allebei en Bruno Baras zette de bordjes in evenwicht (32’). Even later haalde Levi Van Der Taelen een inswingende hoekschop van onder de lat (36’).

 

FC Lebbeke startte de 2de helft in overdrive en Eppegem moest achteruit. Boudart kon een voorzet van Derick Gyimah niet afstoppen en Bruno Baras knalde droog binnen (47’). De lokalen gingen door op hun elan maar Deryck poeierde een pass van Gyimah rakelings over (53’). Aan de overzijde verdween een afstandsschot van Alexander Bell niet ver naast (57’). De buiten de carré spurtende Leemans kon nog net onheil voorkomen voor de voet van Deryck (60’). Uitstel maar geen afstel want toen Gyimah de bal doorspeelde naar Menco Deryck zette deze met een sublieme lob de bezoekers voor een voldongen feit (66’). Eppegem had geen pasklaar antwoord en liep zich te pletter op de sterke thuisdefensie. Meer nog, ook de laatste kans was voor Lebbeke maar Yannick Van Impe zag zijn schot nog van de lijn geveegd door Bjorn Cornelissens (87’).

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Jong Lede en is FC Eppegem gastheer voor VK Ninove.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Neerinckx, De Wannemaeker, Van Gyseghem, Copers, Deryck, Bogemans, Baras (76’ Bossekota), Badiane, Persoons (85’ Van Impe), Gyimah (70’ Van Der Jeugt).

 

KFC Eppegem: Leemans, Boudart, Vercammen (05’ Godts), G. Breugelmans, M. Breugelmans, Denys, Bell, Fuentes, Benhamou (82’ Olbrechts), Cornelissens, Vereecke.

 

Doelpunten: 31’ Fuentes 0-1, 32’ Baras 1-1, 47’ Baras 2-1, 66’ Deryck 3-1

 

Gele kaarten: 59’ Deryck

 

Scheidsrechter: Delhougne Gregory


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect