8/04/2018 - FC Lebbeke moet het opnieuw afleggen tegen HO Wolvertem-Merchtem

Door de nederlaag van Wetteren bij Melsele lag voor Lebbeke de weg open om de 5de plaats in zicht te krijgen. Al vroeg moest de thuisploeg echter achtervolgen, kon nog wel langszij komen maar toen de bezoekers opnieuw scoorden was de kous af.

 

Dat Wolvertem-Merchtem stilaan een zwart beest is geworden voor FC Lebbeke bleek al na 3 minuten toen Robbe Vandevoorde de bal in de loop van Conor Laerenbergh schoof, meteen goed voor zijn 13de seizoenstreffer. De bezoekers drukten direct door al knalde Sem Mpati over (07’). Toen Ward Copers het leder voor doel zwiepte moest Bart De Brouwer zich reppen om de kopbal van Bryan Van Der Jeugt uit zijn doelvlak te boksen (14’). Te veel balverlies en zwakke passen haalden het tempo enigszins uit de match. FCL kreeg nog een goede kans maar de kopbal van Kevin De Wannemaeker na hoekschop ging net over (20’).

 

Kort na de rust was de wedstrijd bijna beslist maar Laerenbergh knalde een aflegger van François Lyase Gengezo van in de kleine backlijn wild over (49’). Lebbeke trok collectief naar voor en toen Copers de bal naar Axel Bossekota Bofunda centerde werd hij door Yannis Meysmans in de rug geduwd en lag de bal op de stip (52’). Bruno Baras liet zijn 13de seizoenstreffer niet liggen. De thuisploeg ging door op zijn elan en De Brouwer moest plat op een schuine knal van Bossekota (54’). Aan de overzijde had Levi Van Der Taelen eerst een goede save nodig op een 30 meter vlam van Laerenbergh (62’) en haalde hij een lob van Remko Baudewyns van onder de lat (63’). Na een weggewerkte vrije trap van FCL counterde HOWM zeer snel. François Lyase Gengezo werd niet echt aangevallen en schoof de bal knap tegen de netten (68’). Laerenbergh stuurde Kenzo Rivera Armayones diep maar Van Der Taelen kon met een voetveeg redden (73’). Lebbeke geraakte niet verder dan nog een paar halve kansen al moest De Brouwer in het slot plat op een schot van De Wannemaeker (86’).

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Merelbeke en is Wolvertem gastheer voor VK Ninove.

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Neerinckx, De Wannemaeker, Van Gyseghem, Copers, Van Der Jeugt (76’ Van Damme), Bogemans, Baras, Badiane, Persoons, Gyimah (37’ Bossekota).

 

HO Wolvertem-Merchtem: De Brouwer, Lyase Gengezo (85’ Moreau), Baudewyns (89’ Plas), Laerenbergh, Rivera Armayones, Quansah, Jennart, Vandevoorde, Wauthy, Mpati (76’ Weber), Meysmans.

 

Doelpunten: 03’ Laerenbergh 0-1, 52’ Baras 1-1, 68’ Lyase Gengezo 1-2

 

Gele kaarten: 33’ Persoons, 58’ Laerenbergh, 70’ Vandevoorde, 72’ Jennart, 78’ Van Gyseghem, 84’ Badiane

 

Scheidsrechter: Bergs Jiri


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden
webdesign by Siteffect