26/10/2019 - FC Lebbeke wint van KM Torhout maar met minpuntjes

Op basis van de rangschikking en de uitslag kun je stellen “opdracht volbracht” maar dat is niet volledig. Een dubbele voorsprong aan de rust maar dan gevolgd door een zwak kwartier en Torhout die scoorde. Pas in het slot viel de zekerheid.

 

De thuisploeg startte te rustig en na zwak uitverdedigen moest Mike De Pauw achteraan komen opruimen om een poging van Gianny Vanhaecke onschadelijk te maken (08’). Aan de overkant liftte De Pauw een voorzet nipt over (10’) terwijl Jordy Maluka met de verkeerde voet een inzenden naast devieerde (13’). De Pauw zette een paar verdedigers in de wind, bediende Jordy Maluka en die dropte de bal mooi in de benedenhoek (21’). De Pauw bleef een gesel voor de bezoekende defensie al probeerde hij het van te ver en te zacht om Mathieu Vanderschaeghe in verlegenheid te brengen (29’). Torhout kwam niet onder de ruk uit en toen Baptiste Schmisser zich verslikte verscheen Bryan Van Der Jeugt alleen voor doel en liet de kans niet liggen (38’).

 

Had FC Lebbeke volledige controle over de match, na de rust viel daar een ganse tijd niets meer van te merken. Een dubbele wissel bij de bezoekers bleek te renderen en bij FCL was de cohesie zoek. Ongeordend uitverdedigen en te lakse opbouw tussen te ver uit elkaar liggende lijnen gaven Torhout moed. Eerst moest Levi Van Der Taelen attent blijven op een afstandsschot van Anouk Vanysacker (55’) en vloog een knal van Matteo Couwyzer voorlangs (59’). Spelen met vuur en ja, de ongedekte Gianny Vanhaecke kopte rustig een voorzet binnen (61’). Lebbeke schoot nu wel wakker al verlengde Thomas Van Renterghem een voorzet te zacht in de handen van Vanderschaeghe (67’). Derick Gyimah werkte zich centraal mooi vrij en bediende Niels Martin die perfect afwerkte (83’).

 

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar Olsa Brakel en is KM Torhout gastheer voor Oostnieuwkerke. Alle matchen om 14u30

 

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Van De Sompel, Van Renterghem, Van Damme, Martin, Van Der Jeugt (75’ Gyimah), Kabera, Ringoot, De Pauw (86’ D’Heer), Loriers, Maluka (68’ Monday). Res: Aeyels.

 

KM Torhout: Vanderschaeghe, Verhaeghe, Schmisser, Mestdagh, Ballegeer, Vanhaecke, Vanysacker (75’ Vandenbussche), Declercq, Lagrou (46’ Couwyzer), Coppin, Simoens (46’ Degomme). Res: Meeuws.

 

Doelpunten: 21’ Maluka 1-0, 38’ Van Der Jeugt 2-0, 61’ Vanhaecke 2-1, 83’ Martin 3-1

 

Gele kaarten: 46’ Schmisser, 73’ Vanysacker

 

Scheidsrechter: Schoenmaeckers Dirk


‹‹Terugkeren 
Contactgegevens
Terreinen A, B, C + 3 trapvelden (duiveltjes)
Koning Albert I straat 124
9280 Lebbeke
 
+32 (0)52 41 47 20
Volg ons
Copyright © 2020 Alle rechten voorbehouden
webdesign Siteffect