23/02/2020 - FC Lebbeke walst ook over KSK Oostnieuwkerke naar 12 op 12

Tot aan de pauze verhinderde de stormwind om op een slecht veld nog enigszins degelijk voetbal op de mat te brengen. Na de koffie klom FC Lebbeke snel op voorsprong en Oostnieuwkerke kon de bezoekers niet meer stuiten.

Slechts één echte kans in de 1ste helft maar met een enorme reflex haalde Thomas Vercruysse het schot van Niels Martin uit zijn doelvlak.

Kort na de rust was het wel raak toen Niels Martin de netten bol kon zetten (48’). FCL hield het overwicht en toen de bal op de stip lag zette kapitein Ken Van Damme zijn ploeg op rozen (67’). Oostnieuwkerke had geen weerwoord al viel plots een aansluitingstreffer uit de lucht nadat een hoekschop onberoerd rechtstreeks in doel verdween (84’). De bezoekers reageerden via Mike De Pauw die een collectieve aanval mooi afrondde (90’). In blessuretijd dankte Thibault De Vlieger voor zijn eerste seizoensselectie en gaf nog iets meer klank aan de uitslag (92’).

Volgende zondag trekt FC Lebbeke naar FC Eppegem en is KSK Oostnieuwkerke gastheer voor HO Wolvertem-Merchtem.

KSK Oostnieuwkerke: Vercruysse, Goddeeris, Broes (65’ Laevens), Bentein, A. Defevere, E. Defevere, Hollevoet, Houthoofd, Hoflack, Vanderheeren (85’ Vanhecke), Vantournhout. Res: Crabbe, Diop

FC Lebbeke: Van Der Taelen, Van De Sompel, Van Renterghem, Van Damme, Monday (90’ Kabera), Van Tricht (86’ De Vlieger), Martin (60’ De Pauw), Ben Abbès, Ringoot, Loriers, Maluka. Res: Aeyels.

Doelpunten: 48’ Martin 0-1, 67’ Van Damme 0-2, 84’ Laevens 1-2, 90’ De Pauw 1-3, 92’ De Vlieger 1-4

Gele kaarten:52’Van De Sompel, 59’ A. Defevere

Scheidsrechter: Verslycken Yves